Dorsz w sosie musztardowym z dodatkiem sosu sojowego Tamari
Przygotowanie
Krok 1
Ugotować ziemniaki (ok. 25 minut). Szpinak umyć i odsączyć. Śmietanę na sos delikatnie podgrzać, zdjąć z ognia, dodać naturalnie warzony bezglutenowy sos sojowy Tamari Kikkoman i musztardę. Całość wymieszać i odstawić na bok (przed podaniem sos należy podgrzać).
Krok 2
Ugotowane ziemniaki obrać, rozgnieść widelcem. Do ziemniaków dodać olej i 1 łyżkę stołową naturalnie warzonego bezglutenowego sosu sojowego Tamari Kikkoman, po czym wymieszać. Filety doprawić solą i pieprzem, ułożyć na patelni z rozgrzanym olejem i podsmażyć z każdej strony. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę stołową naturalnie warzonego bezglutenowego sosu sojowego Tamari i dodać odsączony szpinak. Po minucie zamieszać i zdjąć z ognia.
ID przepisu: 241
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej