Pizza z ciasta francuskiego z łososiem i kozim serem
Pizza z ciasta francuskiego z łososiem i kozim serem

Pizza z ciasta francuskiego z łososiem i kozim serem

5 1 Oceny
Czas ogółem25 min
10 minCzas przygotowania
15 minCzas gotowania

Odkryj nowe oblicze pizzy dzięki temu niebanalnemu przepisowi na ciasto francuskie z wędzonym łososiem, aksamitnym kozim serem i idealnie zapieczonym jajkiem. To wyrafinowany pomysł na szybki i sycący posiłek.

Składniki

2 porcj(e/i)
1 
opakowanie ciasta francuskiego
1 
białko jaja
2 łyżki
czarnuszki
100 g
łososia wędzonego na ciepło
100 g
sera koziego
5 
jajek
100 g
jogurtu
1 łyżka
majonezu
1 szczypta
czosnku w proszku
1 szczypta
pieprzu
2 łyżki
posiekanego koperku
1 garść
rukoli
Wartości odżywcze (na porcję)3062 kJ / 732 kcal
51 gTłuszcz
36,4 gBiałko
31 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

1  opakowanie ciasta francuskiego – 1  białko jaja – 2 łyżki czarnuszki

Rozłóż ciasto francuskie i zwiń jego brzegi do środka. Posmaruj całość roztrzepanym białkiem. Brzegi posyp czarnuszką.

Krok 2

100 g łososia wędzonego na ciepło – 100 g sera koziego – 5  jajek

Na przygotowanym spodzie rozłóż ser kozi i kawałki łososia, pozostawiając puste zagłębienia, do których później wbijesz jajka. Nakłuj ciasto widelcem w tych miejscach. Piecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. następnie wbij po jednym jajku w przygotowane miejsca i ponownie wstaw do piekarnika. Piecz do momentu, kiedy białka jaj się zetną, czyli ok. 5-7 minut.

Krok 3

100 g jogurtu – 1 łyżka majonezu – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 szczypta czosnku w proszku – 1 szczypta pieprzu – 2 łyżki posiekanego koperku – 2 garście rukoli

Jogurt wymieszaj w miseczce z majonezem, Sosem sojowym Kikkoman, czosnkiem, pieprzem i koperkiem. Upieczoną pizzę z ciasta francuskiego posyp rukolą i podawaj z sosem koperkowym.

Wskazówka:

Twórz własne warianty pizzy, dodając twoje ulubione dodatki. Świetnie nadają się do tego szpinak, oliwki czy suszone pomidory.

ID przepisu: 1356

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

1 opakowanie ciasta francuskiego – 1 białko jaja – 2 łyżki czarnuszki

Rozłóż ciasto francuskie i zwiń jego brzegi do środka. Posmaruj całość roztrzepanym białkiem. Brzegi posyp czarnuszką.

100 g łososia wędzonego na ciepło – 100 g sera koziego – 5 jajek

Na przygotowanym spodzie rozłóż ser kozi i kawałki łososia, pozostawiając puste zagłębienia, do których później wbijesz jajka. Nakłuj ciasto widelcem w tych miejscach. Piecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. następnie wbij po jednym jajku w przygotowane miejsca i ponownie wstaw do piekarnika. Piecz do momentu, kiedy białka jaj się zetną, czyli ok. 5-7 minut.

100 g jogurtu – 1 łyżka majonezu – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman1 szczypta czosnku w proszku – 1 szczypta pieprzu – 2 łyżki posiekanego koperku – 2 garście rukoli

Jogurt wymieszaj w miseczce z majonezem, Sosem sojowym Kikkoman, czosnkiem, pieprzem i koperkiem. Upieczoną pizzę z ciasta francuskiego posyp rukolą i podawaj z sosem koperkowym.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.