

Pizza z ciasta francuskiego z łososiem i kozim serem
Odkryj nowe oblicze pizzy dzięki temu niebanalnemu przepisowi na ciasto francuskie z wędzonym łososiem, aksamitnym kozim serem i idealnie zapieczonym jajkiem. To wyrafinowany pomysł na szybki i sycący posiłek.
Przygotowanie
Krok 1

1 opakowanie ciasta francuskiego – 1 białko jaja – 2 łyżki czarnuszki
Rozłóż ciasto francuskie i zwiń jego brzegi do środka. Posmaruj całość roztrzepanym białkiem. Brzegi posyp czarnuszką.
Krok 2

100 g łososia wędzonego na ciepło – 100 g sera koziego – 5 jajek
Na przygotowanym spodzie rozłóż ser kozi i kawałki łososia, pozostawiając puste zagłębienia, do których później wbijesz jajka. Nakłuj ciasto widelcem w tych miejscach. Piecz przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. następnie wbij po jednym jajku w przygotowane miejsca i ponownie wstaw do piekarnika. Piecz do momentu, kiedy białka jaj się zetną, czyli ok. 5-7 minut.
Krok 3

100 g jogurtu – 1 łyżka majonezu – 1 łyżka Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 1 szczypta czosnku w proszku – 1 szczypta pieprzu – 2 łyżki posiekanego koperku – 2 garście rukoli
Jogurt wymieszaj w miseczce z majonezem, Sosem sojowym Kikkoman, czosnkiem, pieprzem i koperkiem. Upieczoną pizzę z ciasta francuskiego posyp rukolą i podawaj z sosem koperkowym.
Wskazówka:
Twórz własne warianty pizzy, dodając twoje ulubione dodatki. Świetnie nadają się do tego szpinak, oliwki czy suszone pomidory.
ID przepisu: 1356
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej