

Guacamoggets
Przygotowanie
Krok 1
Obierz cebulę i czosnek. Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek drobno posiekaj. Przekrój awokado na połowy, usuń pestkę i wydłub miąższ. Ugnieć miąższ z cebulą, czosnkiem, sokiem z limonki, sosem sojowym i kolendrą. Dopraw sosem Tabasco. Rozsmaruj około 2 cm warstwę mieszanki awokado na spodzie małego naczynia żaroodpornego wyłożonego papierem do pieczenia. Wstaw do zamrażalnika.
Krok 2
Przygotuj panierkę. Ubij jajko z sosem sojowym. Pokrój zamrożone awokado na kostki wielkości 2 x 2 cm. Obtocz kostki w mące, potem w jajku, a na końcu w panko. Ponownie wstaw kostki do zamrażalnika na kolejne 30 minut.
Krok 3
Smaż kostki awokado we frytkownicy przez 2-3 minuty, aż staną się chrupiące. Podawaj ze słodkim sosem chili lub crème fraîche doprawionym odrobiną sosu Tabasco.
ID przepisu: 246
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej