

Dynia faszerowana kaszą bulgur
Czas ogółem
55 min
10 min
Czas przygotowania
45 min
Czas gotowania
Wartości odżywcze (na porcję)
886 kJ
/
212 kcal
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Dynie przekrawamy wzdłuż, wydrążamy pestki, układamy na blaszce do pieczenia i polewamy oliwą. Pieczemy 30 minut.
Krok 2
W tym czasie w 300 ml wody gotujemy kaszę bulgur, do momentu, aż wchłonie całą wodę. Ugotowaną mieszamy z sosem sojowym, pokrojonymi pomidorkami i serem feta. Nadzieniem wypełniamy zagłębienia w dyni i kontynuujemy pieczenie przez 15 minut.
Krok 3
Gotowe danie posypujemy natką pietruszki i pieprzem i podajemy.
ID przepisu: 916
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej