Dynia faszerowana kaszą bulgur

3 1 Oceny
Czas ogółem 55 min
10 min Czas przygotowania
45 min Czas gotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
2 
dynie piżmowe
1 łyżka
oliwy
100 g
kaszy bulgur
300 ml
wody
150 g
pomidorków koktajlowych
60 g
sera feta
 ½ łyżeczka
czerwonego pieprzu
1 łyżka
posiekanej natki pietruszki
Wartości odżywcze (na porcję) 886 kJ  /  212 kcal

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Dynie przekrawamy wzdłuż, wydrążamy pestki, układamy na blaszce do pieczenia i polewamy oliwą. Pieczemy 30 minut.

Krok 2

W tym czasie w 300 ml wody gotujemy kaszę bulgur, do momentu, aż wchłonie całą wodę. Ugotowaną mieszamy z sosem sojowym, pokrojonymi pomidorkami i serem feta. Nadzieniem wypełniamy zagłębienia w dyni i kontynuujemy pieczenie przez 15 minut.

Krok 3

Gotowe danie posypujemy natką pietruszki i pieprzem i podajemy.

ID przepisu: 916

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Dynie przekrawamy wzdłuż, wydrążamy pestki, układamy na blaszce do pieczenia i polewamy oliwą. Pieczemy 30 minut.

W tym czasie w 300 ml wody gotujemy kaszę bulgur, do momentu, aż wchłonie całą wodę. Ugotowaną mieszamy z sosem sojowym, pokrojonymi pomidorkami i serem feta. Nadzieniem wypełniamy zagłębienia w dyni i kontynuujemy pieczenie przez 15 minut.

Gotowe danie posypujemy natką pietruszki i pieprzem i podajemy.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.