Boczek wieprzowy stir-fry z kimchi
Przepis i składniki na przygotowanie boczku wieprzowego stir-fry z kimchi.
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój boczek na niewielkie kawałki i przypraw go solą i pieprzem.
Krok 2
Obierz cebulę i posiekaj ją na krążki grubości ok. 8 mm. Umyj kapustę, osusz i pokrój na 3–4-centymetrowe kawałki.
Krok 3
Wymieszaj mięso i cebulę z Sos z chili do kimchi Kikkoman, cukrem, sosem Worcester i ziarnami białego sezamu, następnie marynuj przez ok. 20 minut.
Krok 4
Rozgrzej na patelni olej i smaż boczek z cebulą i dodatkami. Kiedy mięso będzie usmażone, dodaj kapustę i smaż do miękkości, następnie podawaj. To danie smakuje doskonale z ryżem.
ID przepisu: 1023
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej