Krewetkowa sałatka z kremem Ponzu
Czas ogółem20 min
20 minCzas przygotowania
Wartości odżywcze (na porcję)2133 kJ / 510 kcal
Przygotowanie
Krok 1
Majonez przełożyć do miski, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do majonezu. Dodać imbir, odrobinę cytrusowego sosu sojowego Ponzu i wymieszać. Obrać grejpfruta, ogórka pokroić w cienkie ukośne plastry. Awokado obrać i pokroić w kostkę. Wszystko włożyć do salaterki, polać 2 łyżkami stołowymi cytrusowego sosu sojowego Ponzu i wymieszać. Krewetki obrać, kolendrę posiekać.
Krok 2
Sposób podania: na porcji warzyw ułożyć krewetki, przybrać łyżką majonezu z Ponzu, posypać kolendrą.
ID przepisu: 360
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej