

Azjatyckie szaszłyki z papryki i łososia
Szaszłyki z soczystym łososiem teriyaki posypanym sezamem, a do tego chrupiąca, orzeźwiająca sałatka z fenkułem i jabłkiem to jarska propozycja na przepyszne i lekkie danie z grilla.
Przygotowanie
Krok 1
Łososia pokrój w kostkę. Dopraw pieprzem, płatkami chili i Marynatą Teriyaki. Dodaj sok oraz startą skórkę z limonki. Dodaj olej sezamowy. Całość dokładnie wymieszaj. Odstaw do zamarynowania.
Krok 2
Paprykę pokrój w kostkę podobnej wielkości, co rybę.
Krok 3
Fenkuła pokrój na cienkie paski. Jabłko pokrój w słupki. Dodaj miód, sok z cytryny oraz oliwę. Wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Łososia nabij na patyczki do szaszłyków na przemian z kawałkami papryki.
Krok 5
Posmaruj szaszłyki resztą marynaty i posyp sezamem.
Krok 6
Szaszłyki piecz ok. 10 min. na mocno rozgrzanym grillu. Obracaj je od czasu do czasu, aby równomiernie się opiekły.
Krok 7
Gotowe szaszłyki posyp dymką, sezamem i skórką z limonki. Podawaj z sałatką z fenkuła.
ID przepisu: 1117
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej