

Pieczeń wołowa z ziemniaczano-marchewkowym purée
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Łopatkę wołową zamarynować na dwie godziny w naturalnie warzonym sosie sojowym. Następnie wyjąć mięso, pozostawić na chwilę do odcieknięcia i podsmażyć w brytfannie ze wszystkich stron z dodatkiem oliwy z oliwek. Po obsmażeniu wyjąć mięso z brytfanny. W pozostałym po smażeniu tłuszczu podsmażyć warzywa i czosnek, delikatnie je doprawiając. Dodać mięso i piec w piekarniku pod przykryciem cztery godziny w temperaturze 150°C (z termoobiegiem).
Krok 2
Na 30 minut przed końcem pieczenia dodać rozmaryn i tymianek. Po upieczeniu wyjąć zioła i mięso, pozostałe warzywa rozgnieść szumówką, dodać crème fraîche i doprawić do smaku.
ID przepisu: 565
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej