

Chili sin carne
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Obierz czosnek i cebulę. Wyciśnij czosnek i pokrój cebulę w cienkie pierścienie. Przekrój paprykę na pół, usuń rdzeń, białą skórkę i nasiona, umyj i pokrój w paski. Odcedź soczewicę.
Krok 2
Rozgrzej olej na patelni i smaż cebulę i czosnek, aż staną się miękkie. Dodaj paprykę, płatki chili, kolendrę, kminek, sproszkowaną paprykę i oregano i kontynuuj smażenie przez 1-2 minuty. Dodaj soczewicę, pomidory, 300 ml wody i sos teriyaki i gotuj przez kolejne 15 minut.
Krok 3
Ziemniaka obierz, umyj i pokrój w kostkę. Odcedź fasolę, dodaj do chili wraz z ziemniakiem i gotuj przez kolejne 20-25 minut. Podawaj chili sin carne z dodatkiem jogurtu i tortillami.
Wskazówka
Aby zwiększyć ilość porcji, użyj więcej soczewicy lub fasoli albo podawaj z ryżem.
ID przepisu: 53
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej