

Smażony kurczak teriyaki z orzechami nerkowca i warzywami
Przygotowanie
Krok 1
Kurczaka pokroić w cienkie paski, przełożyć do szklanej miski i dodać 6 łyżek marynaty Teriyaki Kikkoman. Przełożyć do lodówki na min. 20 minut.
Krok 2
Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć drobno posiekany imbir. Dodać zamarynowane kawałki kurczaka i smażyć na dużym ogniu do zarumienienia z każdej strony. Dodać nerkowce i zmniejszyć ogień.
Krok 3
W garnuszku wymieszać ze sobą składniki na sos. Wlać na patelnię. Podsmażać kilka minut z kurczakiem, cały czas mieszając.
Krok 4
W międzyczasie ugotować w osolonej wodzie warzywa.
Krok 5
Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 6
Na talerzu ułożyć ryż, warzywa oraz podsmażonego kurczaka z orzechami nerkowca. Udekorować pokrojonym szczypiorem.
ID przepisu: 981
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej