

Kurczak stir-fry z papryką, ananasem i chili
Rozkoszuj się słodko-kwaśną harmonią smaku dzięki temu szybkiemu i łatwemu w przygotowaniu kurczakowi stir-fry z ananasem, doprawionemu szczyptą pikantnego chili.
Składniki
Marynata:
Warzywa:
Przybranie:
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój kurczaka w kostkę. Dodaj Sos sojowy Kikkoman, cukier, mielony kmin, starty imbir i sok z limonki. Dobrze wymieszaj i marynuj przez około 30 minut.
Krok 2
Pokrój cebulę w cienkie plasterki. Drobno posiekaj lub zetrzyj imbir. Posiekaj chili. Pokrój ananasa w dużą kostkę, paprykę w kostkę lub romby, a marchewkę w półksiężyce. Posiekaj kolendrę.
Krok 3
Rozgrzej odrobinę oleju na patelni. Dodaj kurczaka i smaż na dużym ogniu, aż zacznie brązowieć. Dodaj cebulę, marchewkę, imbir, ananasa i chili. Smaż przez około 1 minutę. Dodaj brązowy cukier i poczekaj, aż się skarmelizuje. Dodaj paprykę i wymieszaj wszystko razem. Smaż przez 1-2 minuty. Na koniec dodaj Sos sojowy Kikkoman i smaż, aż nadmiar płynu odparuje.
Krok 4
Podawaj ze świeżą kolendrą i limonką.
ID przepisu: 1398
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej