

Ramen w stylu meksykańskim
Odkryj efekt niecodziennego połączenia smaków: oto azjatycka zupa ramen z dodatkiem meksykańskiej słodkiej kukurydzy, mielonego mięsa i papryczek jalapeño.
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
Smaż mięso mielone na rozgrzanym oleju sezamowym przez około 5 minut.
Krok 3
Paprykę pokrój w paski. Czosnek drobno posiekaj. Dodaj do mięsa i krótko podsmaż. Dodaj odsączoną kukurydzę i chwilę podsmażaj. Dopraw meksykańską mieszanką przypraw.
Krok 4
Zagotuj ok. 540 ml wody i wymieszaj z bazą do zupy ramen Kikkoman i pikantnym sosem z papryką chili do Kimchi Kikkoman. Przelej do 2 misek.
Krok 5
Dodaj ugotowany makaron i mięso.
Krok 6
Udekoruj papryczkami jalapeño i smażoną cebulą. Podawaj.
ID przepisu: 1107
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej