

Naleśniki kimchi
Przepis i składniki na przygotowanie wyjątkowych naleśników kimchi.
Przygotowanie
Krok 1
Aby przygotować ciasto naleśnikowe, umyj kapustę pekińską, osusz i grubo posiekaj. Obierz cebulę i pokrój w cienkie krążki. Przekrój krewetki na pół lub na trzy części, w zależności od ich wielkości.
Krok 2
Wsyp mąkę pszenną i skrobię ziemniaczaną do miski, stopniowo dodawaj ok. 90 ml wody i ubijaj na gładkie ciasto, aby uniknąć grudek.
Krok 3
Dodaj Sos z chili do kimchi Kikkoman i wymieszaj do połączenia. Dodaj pozostałe składniki ciasta naleśnikowego (oprócz oleju sezamowego) i wymieszaj.
Krok 4
Wlej olej sezamowy na patelnię ustawioną na dużym ogniu i usmaż naleśniki. Najpierw usmaż jedną stronę do chrupkości, następnie odwróć i usmaż drugą stronę w ten sam sposób.
Krok 5
Na końcu spryskaj odrobiną oleju sezamowego i smaż do chrupkości. Udekoruj krążkami dymki według upodobań.
Krok 6
Aby przygotować sos, wymieszaj wszystkie składniki i podawaj z naleśnikami.
ID przepisu: 1024
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej