

Kotlety wieprzowe w marynacie teriyaki z piwem
Czas ogółem
90 min
10 min
Czas przygotowania
60 min
Czas marynowania
20 min
Czas gotowania
Karkówka to grillowy klasyk. Ze smakiem wieprzowiny idealnie komponuje się słodycz marynaty teriyaki, a dodatek piwa sprawia, że mięso staje się bardziej kruche i delikatne.
Wartości odżywcze (na porcję)
5420 kJ
/
1355 kcal
100 g
Tłuszcz
71 g
Białko
37 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Przełóż karkówkę do miski. Dopraw papryką wędzoną, rozmarynem, octem, musztardą, pieprzem oraz miodem. Dokładnie wymieszaj. Dodaj marynatę Teriyaki i wymieszaj. Całość zalej piwem i odstaw do zamarynowania w lodówce na 1 godz.
Krok 2
Grilluj steki na rozgrzanym ruszcie ok. 7 min. z każdej strony.
Krok 3
Karkówkę podawaj z ziemniakami pieczonymi w folii i masłem ziołowym.
ID przepisu: 1112
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej