Szynka w miodowej marynacie
Szynka w miodowej marynacie

Szynka w miodowej marynacie

5 1 Oceny
Czas ogółem70 min
10 minCzas przygotowania
60 minCzas gotowania

Pikantna i aromatyczna - ta szynka w miodowej marynacie może się przyśnić! Swój doskonały smak zawdzięcza prostej w przygotowaniu słodko-pikantnej marynacie.

Składniki

4 porcj(e/i)
700 g
szynki dojrzewającej ze skórką
150 g
miodu
60 g
masła
15 
goździków
Wartości odżywcze (na porcję)1873 kJ / 448 kcal
21,2 gTłuszcz
35,8 gBiałko
30,4 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 165°C.

Krok 2

Skórkę na mięsie natnij w kratkę. Umieść szynkę w naczyniu do pieczenia. W nacięcia włóż goździki.

Krok 3

Rozpuść masło i wymieszaj je z miodem i sosem sojowym Kikkoman.

Krok 4

Piecz szynkę przez ok. 35 minut, kilka razy polewając marynatą.

Krok 5

Na koniec rozgrzej piekarnik do 200°C, aby szynka się przyrumieniła.

ID przepisu: 1069

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Rozgrzej piekarnik do 165°C.

Skórkę na mięsie natnij w kratkę. Umieść szynkę w naczyniu do pieczenia. W nacięcia włóż goździki.

Rozpuść masło i wymieszaj je z miodem i sosem sojowym Kikkoman.

Piecz szynkę przez ok. 35 minut, kilka razy polewając marynatą.

Na koniec rozgrzej piekarnik do 200°C, aby szynka się przyrumieniła.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.