

Szynka w miodowej marynacie
Czas ogółem
70 min
10 min
Czas przygotowania
60 min
Czas gotowania
Pikantna i aromatyczna - ta szynka w miodowej marynacie może się przyśnić! Swój doskonały smak zawdzięcza prostej w przygotowaniu słodko-pikantnej marynacie.
Wartości odżywcze (na porcję)
1873 kJ
/
448 kcal
21,2 g
Tłuszcz
35,8 g
Białko
30,4 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 165°C.
Krok 2
Skórkę na mięsie natnij w kratkę. Umieść szynkę w naczyniu do pieczenia. W nacięcia włóż goździki.
Krok 3
Rozpuść masło i wymieszaj je z miodem i sosem sojowym Kikkoman.
Krok 4
Piecz szynkę przez ok. 35 minut, kilka razy polewając marynatą.
Krok 5
Na koniec rozgrzej piekarnik do 200°C, aby szynka się przyrumieniła.
ID przepisu: 1069
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej