

Mini steki z łososia z dipem sojowo-cytrusowym
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj łososia: będziesz potrzebować większego kawałka w całości (o wielkości jak do sashimi). Oprósz rybę odrobiną soli. Potnij czosnek w cienkie plasterki i smaż je, aż będą chrupiące. Zetrzyj białą rzepę na tarce, odsącz nadmiar wody i wymieszaj z Kikkoman Ponzu Cytrusowym Sosem Sojowym.
Krok 2
Rozgrzej oliwę na patelni i na wysokim ogniu obsmaż łososia z obu stron (tylko z wierzchu).
Krok 3
Zdejmi rybę z patelni i odłóż do ostygnięcia na papier kuchenny. Pokrój w plastry wybranej grubości i układaj na talerzu. Udekoruj plasterkami smażonego czosnku, posyp przyprawą shichimi lub chili i podawaj z dipem z utartej rzepy i Kikkoman Ponzu Cytrusowego Sosu Sojowego.
Nasze Japaski zostały zaprojektowane jako tapas w stylu japońskim. Wystarczy podwoićilośćkażdego składnika i można podawaćowoce palcowe jako danie główne.
ID przepisu: 321
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej