Zielone curry z ryżem

4,5 2 Oceny
Czas ogółem 35 min
35 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
300 g
cukinii
300 g
szparagów
200 g
fasolki szparagowej
100 g
cebuli
1 łyżka
rzepakowego
1 łyżka
zielonej pasty curry
250 ml
mleczka kokosowego
Sok z połowy limonki
1 łyżka
liści limonki kaffir
1 łyżka
listków świeżej bazylii greckiej

Dodatkowo

200 g
ryżu jaśminowego
Wartości odżywcze (na porcję) 6008 kJ  /  1435 kcal

Przygotowanie

Krok 1

Posiekaną cebulę szklimy na oleju. Dodajemy pastę curry oraz pokrojone warzywa i chwilę podsmażamy. Dodajemy mleczko kokosowe, po czym dusimy pod przykryciem około 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

Krok 2

W międzyczasie gotujemy ryż.

Krok 3

Curry doprawiamy sosem sojowym, sokiem z limonki, liśćmi limonki i bazylią. Podajemy z ryżem.

ID przepisu: 1007

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Posiekaną cebulę szklimy na oleju. Dodajemy pastę curry oraz pokrojone warzywa i chwilę podsmażamy. Dodajemy mleczko kokosowe, po czym dusimy pod przykryciem około 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

W międzyczasie gotujemy ryż.

Curry doprawiamy sosem sojowym, sokiem z limonki, liśćmi limonki i bazylią. Podajemy z ryżem.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.