

Zielone curry z ryżem
Czas ogółem
35 min
35 min
Czas przygotowania
Wartości odżywcze (na porcję)
6008 kJ
/
1435 kcal
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaną cebulę szklimy na oleju. Dodajemy pastę curry oraz pokrojone warzywa i chwilę podsmażamy. Dodajemy mleczko kokosowe, po czym dusimy pod przykryciem około 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2
W międzyczasie gotujemy ryż.
Krok 3
Curry doprawiamy sosem sojowym, sokiem z limonki, liśćmi limonki i bazylią. Podajemy z ryżem.
ID przepisu: 1007
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej