

Smażony boczek wieprzowy z sosem Kikkoman BBQ teriyaki z miodem, surówką Coleslaw i frytkami
Czas ogółem55 min
55 minCzas przygotowania
Pieczone plastry boczku glazurowane w słodkim sosie BBQ teriyaki to doskonały pomysł na weekendowy obiad dla całej rodziny.
Składniki
4 porcj(e/i)
600 g
boczku wieprzowego w plastrach
1
duża marchew, starta na drobno, na wiórki lub w spirale
½
małej kapusty białej, poszatkowanej
½
dużej czerwonej cebuli, pokrojonej na cienkie plasterki
5 łyżki
stołowych majonezu o niskiej zawartości tłuszczu
3 łyżki
stołowe octu ryżowego
600 g
przygotowanych w piekarniku frytek lub chipsów jako dodatek
–
Wartości odżywcze (na porcję)3401 kJ / 812 kcal
43,1 gTłuszcz
36 gBiałko
72,8 gWęglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C/180°C z termoobiegiem (gaz: poziom 5). Plastry boczku włożyć do brytfanny i przy pomocy łyżki polać sosem BBQ teriyaki z miodem. Piec w piekarniku przez 35 – 45 minut, wielokrotnie polewając.
Krok 2
W międzyczasie do miski do serwowania dodać marchew razem z białą kapustą
Krok 3
Wieprzowinę wyjąć z piekarnika i podać z surówką Coleslaw i frytkami.
ID przepisu: 122
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej