

Kotleciki z łososia podane z guacamole, rzodkiewką i ogórkiem
Przygotowanie
Krok 1
Łososia pokroić w kostkę, przełożyć do szklanego naczynia, dodać sos sojowy i wstawić do lodówki na ok. 20 minut.
Krok 2
W międzyczasie cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na oliwie, doprawić solą. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki, masło i podsmażyć do zarumienienia. Wystudzić.
Krok 3
Do łososia dodać pieczarki, cebulę, jajka oraz bułkę tartą. Wymieszać. Uformować płaskie kotleciki.
Krok 4
Smażyć na rozgrzanej patelni, na oliwie z obu stron.
Krok 5
W międzyczasie awokado wydrążyć. Miąższ rozgnieść widelcem. Dodać sok z limonki oraz sól. Dokładnie wymieszać.
Krok 6
Rzodkiewki i ogórki pokroić w plastry.
Krok 7
Gotowe kotleciki podawać z wcześniej przygotowanym awokado, rzodkiewkami i ogórkiem.
ID przepisu: 979
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej