Kotleciki z łososia podane z guacamole, rzodkiewką i ogórkiem

Czas ogółem 60 min
60 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
600 g
filetów z łososia
150 g
białej cebuli
200 g
pieczarek
2 łyżeczki
masła
3 
duże jajka
7 ½ łyżki
bułki tartej
Oliwa do smażenia

Dodatkowo

2 
miękkie awokado
1 
sok z 1 dużej limonki
sól, pieprz
6 
rzodkiewek
1 
ogórek
Wartości odżywcze (na porcję) 2404 kJ  /  574 kcal

Przygotowanie

Krok 1

Łososia pokroić w kostkę, przełożyć do szklanego naczynia, dodać sos sojowy i wstawić do lodówki na ok. 20 minut.

Krok 2

W międzyczasie cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na oliwie, doprawić solą. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki, masło i podsmażyć do zarumienienia. Wystudzić.

Krok 3

Do łososia dodać pieczarki, cebulę, jajka oraz bułkę tartą. Wymieszać. Uformować płaskie kotleciki.

Krok 4

Smażyć na rozgrzanej patelni, na oliwie z obu stron.

Krok 5

W międzyczasie awokado wydrążyć. Miąższ rozgnieść widelcem. Dodać sok z limonki oraz sól. Dokładnie wymieszać.

Krok 6

Rzodkiewki i ogórki pokroić w plastry.

Krok 7

Gotowe kotleciki podawać z wcześniej przygotowanym awokado, rzodkiewkami i ogórkiem.

ID przepisu: 979

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Łososia pokroić w kostkę, przełożyć do szklanego naczynia, dodać sos sojowy i wstawić do lodówki na ok. 20 minut.

W międzyczasie cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na oliwie, doprawić solą. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki, masło i podsmażyć do zarumienienia. Wystudzić.

Do łososia dodać pieczarki, cebulę, jajka oraz bułkę tartą. Wymieszać. Uformować płaskie kotleciki.

Smażyć na rozgrzanej patelni, na oliwie z obu stron.

W międzyczasie awokado wydrążyć. Miąższ rozgnieść widelcem. Dodać sok z limonki oraz sól. Dokładnie wymieszać.

Rzodkiewki i ogórki pokroić w plastry.

Gotowe kotleciki podawać z wcześniej przygotowanym awokado, rzodkiewkami i ogórkiem.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04
05
06
07

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.