

Leczo z dynią i tofu
Czas ogółem
50 min
50 min
Czas przygotowania
Składniki
4 porcj(e/i)
300 g
dyni hokkaido
2 łyżki
oleju rzepakowego
80 g
cebuli
250 g
czerwonej papryki
150 g
zielonej papryki
1
ząbek czosnku
200 g
wędzonego tofu
0,5 łyżeczka
mielonego kminu
0,5 łyżeczka
mielonej kolendry
0,5 łyżeczka
mielonej kurkumy
500 g
przecieru pomidorowego
300 ml
wody
1 łyżka
natki pietruszki
Wartości odżywcze (na porcję)
728 kJ
/
174 kcal
Przygotowanie
Krok 1
Dynię, papryki i tofu kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka i szklimy ją na oleju. Następnie dodajemy przyprawy, resztę warzyw, tofu i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Krok 2
Podsmażamy około 10 minut, po czym zalewamy wodą, dodajemy przecier pomidorowy i sos sojowy. Całość dusimy pod przykryciem około 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
Na koniec dodajemy natkę pietruszki i podajemy.
ID przepisu: 917
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej