

Leczo z dynią i tofu
Czas ogółem
50 min
50 min Czas przygotowania
Składniki
4 porcj(e/i)
300 g
dyni hokkaido
2 łyżki
oleju rzepakowego
80 g
cebuli
250 g
czerwonej papryki
150 g
zielonej papryki
1
ząbek czosnku
200 g
wędzonego tofu
½ łyżeczki
mielonego kminu
½ łyżeczki
mielonej kolendry
½ łyżeczki
mielonej kurkumy
500 g
przecieru pomidorowego
300 ml
wody
1 łyżka
natki pietruszki
–
Wartości odżywcze (na porcję)728 kJ / 174 kcal
Przygotowanie
Krok 1
Dynię, papryki i tofu kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w piórka i szklimy ją na oleju. Następnie dodajemy przyprawy, resztę warzyw, tofu i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Krok 2
Podsmażamy około 10 minut, po czym zalewamy wodą, dodajemy przecier pomidorowy i sos sojowy. Całość dusimy pod przykryciem około 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
Na koniec dodajemy natkę pietruszki i podajemy.
ID przepisu: 917
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej







![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)











