Mielona wieprzowina stir-fry po tajsku z kapustą i chili
Pełne smaku danie z wieprzowiny z chrupiącą kapustą i ostrym chili, rozwibrowane aromatami tajskich przypraw. Tak pyszne, a tak proste do zrobienia!
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Posiekaj kapustę. Szalotkę pokrój w paski. Drobno posiekaj czosnek i chili. Fasolkę szparagową pokrój na kawałki o wielkości 2-3 cm.
Krok 2
Rozgrzej odrobinę oleju na patelni. Dodaj szalotkę i chili i smaż, aż szalotka zmięknie i zacznie brązowieć. Pod koniec dodaj czosnek i imbir.
Krok 3
Dodaj mieloną wieprzowinę i wymieszaj dokładnie, aby rozpadła się na mniejsze kawałki. Smaż na dużym ogniu, aż mięso zrumieni się ze wszystkich stron. Po 2 minutach dodaj kapustę i fasolkę szparagową i smaż razem z mięsem przez około 2 minuty. Dodaj liście tajskiej bazylii i smaż, aż uwiędną. Dodaj Sos sojowy Kikkoman, sos rybny i sos ostrygowy i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Podawaj danie z przybraniem z listków tajskiej bazylii.
Wskazówka:
To danie świetnie komponuje się z ryżem i smażonym jajkiem.
ID przepisu: 1391
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej