

Makaron z czerwonym i zielonym pesto z pomidorem i awokado
Łatwy przepis na wegetariański makaron z zielonym pesto z awokado i czerwonym pesto z pomidorem i tymiankiem.
Składniki
Na pesto z awokado
Na pesto pomidorowo-tymiankowe
Przygotowanie
Krok 1
Aby przygotować pesto z awokado, przekrój awokado na pół, wyjmij pestkę i miąższ. Umyj bazylię i obierz czosnek.
Krok 2
Zblenduj bazylię, czosnek, miąższ awokado, migdały, parmezan, oliwę z oliwek i sok z cytryny lub limonki. Dopraw pesto solą, pieprzem i mirinem.
Krok 3
Aby przygotować pesto pomidorowo-tymiankowe, zblenduj pomidory, parmezan, orzeszki pini, tymianek, koncentrat pomidorowy i oliwę z oliwek z sosem sojowym, pieprzem i mirinem.
Krok 4
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu i podawaj z dwoma pesto.
Wskazówka
Aby uzyskać wyjątkowo kremową konsystencję, wymieszaj pesto z odrobiną wody z gotowania makaronu.
Udekoruj danie pieczonymi warzywami pokrojonymi w kostkę (np. cukinią, bakłażanem, papryką) lub świeżymi ziołami.
ID przepisu: 1030
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej