Marynowane i smażone udka z kurczaka z orzechami nerkowca i papryką

Czas ogółem 60 min
60 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
8 
udek z kurczaka
1 
cebula pokrojona w łódeczki
2 łyżki
oleju
1 
duża pomarańczowa papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
50 g
prażonych orzechów nerkowca
Wartości odżywcze (na porcję) 2117 kJ  /  505 kcal
34 g Tłuszcz
35 g Białko
14,4 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C/180°C z termoobiegiem (gaz: poziom 6). Udka z kurczaka i pokrojoną w ósemki cebulę włożyć do dużej brytfanny. Skropić olejem i piec przez pół godziny.

Krok 2

Po 30 minutach dodać do brytfanny paprykę i całość skropić sosem teriyaki

Krok 3

z prażonym czosnkiem. Włożyć do piekarnika na kolejny kwadrans, a następnie posypać orzechami nerkowca i ponownie na 10 minut umieścić w piekarniku. Podawać w towarzystwie smażonych batatów lub ryżu.

ID przepisu: 412

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C/180°C z termoobiegiem (gaz: poziom 6). Udka z kurczaka i pokrojoną w ósemki cebulę włożyć do dużej brytfanny. Skropić olejem i piec przez pół godziny.

Po 30 minutach dodać do brytfanny paprykę i całość skropić sosem teriyaki

z prażonym czosnkiem. Włożyć do piekarnika na kolejny kwadrans, a następnie posypać orzechami nerkowca i ponownie na 10 minut umieścić w piekarniku. Podawać w towarzystwie smażonych batatów lub ryżu.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.