

Marynowane i smażone udka z kurczaka z orzechami nerkowca i papryką
Czas ogółem
60 min
60 min
Czas przygotowania
Wartości odżywcze (na porcję)
2117 kJ
/
505 kcal
34 g
Tłuszcz
35 g
Białko
14,4 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C/180°C z termoobiegiem (gaz: poziom 6). Udka z kurczaka i pokrojoną w ósemki cebulę włożyć do dużej brytfanny. Skropić olejem i piec przez pół godziny.
Krok 2
Po 30 minutach dodać do brytfanny paprykę i całość skropić sosem teriyaki
Krok 3
z prażonym czosnkiem. Włożyć do piekarnika na kolejny kwadrans, a następnie posypać orzechami nerkowca i ponownie na 10 minut umieścić w piekarniku. Podawać w towarzystwie smażonych batatów lub ryżu.
ID przepisu: 412
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej