

Ravioli z borowikami
Włoski klasyk w nieoczekiwanym towarzystwie szlachetnych borowików i chrupiącej posypki z ciasteczek amaretti zyskuje zupełnie nowy smak.
Przygotowanie
Krok 1
Borowiki drobno posiekaj. Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Wszystkie składniki podsmaż na maśle z 2 gałązkami tymianku. Dopraw proszkiem grzybowym z borowików, cukrem i sosem Sos sojowy Kikkoman. Zmniejsz ogień i gotuj, aż utworzy się zwarta masa. Przełóż farsz do miski.
Krok 3
Pietruszkę opłucz, osusz i posiekaj. Dodaj do farszu.
Krok 4
Rozwałkuj ciasto na makaron i szklanką wytnij kółka. Posmaruj je żółtkiem i nałóż farsz. Zlep brzegi i mocno dociśnij.
Krok 5
Gotuj ravioli we wrzącej wodzie przez 3-4 minuty. Przed podaniem odcedź i dorzuć trochę masła z okruchami ciasteczek amaretti.
ID przepisu: 1078
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej