

Dorsz i makaron w bulionie chili
Czas ogółem
20 min
5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas gotowania
Przygotowanie
Krok 1
Umieścić makaron w gotującej się wodzie i gotować przez 2-3 minuty, aż będzie miękki.
Krok 2
Do rondla wlać bulion, sos sojowy dodać chili, imbir i sok z cytryny, gotować na średnim ogniu przez 5 minut. Do składników dodać dorsza pokrojonego w kawałki „na jeden kęs”, gotować przez kolejną minutę lub do czasu aż ryba stanie się biała.
Krok 3
Makaron przełożyć do miseczek, na wierzchu ułożyć kawałki dorsza i zalać bulionem. Garnirować pokrojonym szczypiorkiem.
ID przepisu: 550
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej