Dorsz i makaron w bulionie chili

Czas ogółem 20 min
5 min Czas przygotowania
15 min Czas gotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
200 g
cienkiego makaronu jajecznego
1 l
bulionu rybnego lub warzywnego
3 
duże papryczki chili, pokrojone w cienkie plasterki
1 łyżka
imbiru, pokrojonego w cienkie słupki
sok z połowy limonki
50 g
jędrnych filetów z dorsza
4 
szczypiorki z cebuli dymki

Przygotowanie

Krok 1

Umieścić makaron w gotującej się wodzie i gotować przez 2-3 minuty, aż będzie miękki.

Krok 2

Do rondla wlać bulion, sos sojowy dodać chili, imbir i sok z cytryny, gotować na średnim ogniu przez 5 minut. Do składników dodać dorsza pokrojonego w kawałki „na jeden kęs”, gotować przez kolejną minutę lub do czasu aż ryba stanie się biała.

Krok 3

Makaron przełożyć do miseczek, na wierzchu ułożyć kawałki dorsza i zalać bulionem. Garnirować pokrojonym szczypiorkiem.

ID przepisu: 550

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Umieścić makaron w gotującej się wodzie i gotować przez 2-3 minuty, aż będzie miękki.

Do rondla wlać bulion, sos sojowy dodać chili, imbir i sok z cytryny, gotować na średnim ogniu przez 5 minut. Do składników dodać dorsza pokrojonego w kawałki „na jeden kęs”, gotować przez kolejną minutę lub do czasu aż ryba stanie się biała.

Makaron przełożyć do miseczek, na wierzchu ułożyć kawałki dorsza i zalać bulionem. Garnirować pokrojonym szczypiorkiem.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.