

Owocowe szaszłyki z kurczakiem
Ananas świetnie nadaje się na grilla, a jego słodko-kwaśny smak idealnie współgra z delikatnym mięsem kurczaka. Intensywnego aromatu dodaje temu przepisowi marynata teriyaki.
Przygotowanie
Krok 1
Kurczaka pokrój w dużą kostkę. Przełóż do miski. Dodaj oliwę, 6 łyżek sosu Teriyaki BBQ z miodem, posiekany czosnek, sos tabasco oraz posiekaną miętę. Odstaw do zamarynowania.
Krok 2
Cukinię pokrój w plastry. Paprykę pokrój w dużą kostkę. Czerwoną cebulę pokrój w ćwiartki. Ananasa pokrój w dużą kostkę podobnej wielkości, co kurczaka.
Krok 3
Namocz w wodzie drewniane patyczki do szaszłyków.
Krok 4
Na patyczki nabijaj na przemian kawałki mięsa i warzyw, tworząc kolorową mozaikę.
Krok 5
Gotowe szaszłyki posmaruj pędzelkiem resztą sosu Teriyaki BBQ z miodem.
Krok 6
Grilluj przez 15 min. na średnio rozgrzanym ruszcie. Szaszłyki obracaj co jakiś czas, aby równomiernie się opiekły.
ID przepisu: 1114
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej