Cytrusowy łosoś z grillowanym arbuzem

5 1 Oceny
Czas ogółem 60 min
60 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
800 g
filetu z łososia ze skórą
1 
pomarańcza
4 łyżki
oliwy z oliwek
Mieszanka świeżych ziół: kolendra, mięta, pietruszka
Pół małego arbuza

Przygotowanie

Zetrzyj skórkę z pomarańczy. Przekrój pomarańczę na pół, wyciśnij sok do miski, dodaj sos sojowy, sos Ponzu i dobrze wymieszaj. Oczyść łososia, pokrój w kawałki ok. 200 g, włóż do miski z marynatą i odstaw do zamarynowania na ok. 30 minut. Pokrój arbuza w plastry i trójkąty i grilluj bezpośrednio na ruszcie z obu stron, skrapiaj sosem Ponzu. Wyjmij łososia z marynaty, wytrzyj ręcznikiem papierowym i smaż na grillu skórką do dołu, aż będzie chrupiąca. Wtedy przewróć i grilluj jeszcze ok. 2-3 minuty. Podawaj z grillowanym arbuzem i grillowanymi warzywami. 

ID przepisu: 217

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Zetrzyj skórkę z pomarańczy. Przekrój pomarańczę na pół, wyciśnij sok do miski, dodaj sos sojowy, sos Ponzu i dobrze wymieszaj. Oczyść łososia, pokrój w kawałki ok. 200 g, włóż do miski z marynatą i odstaw do zamarynowania na ok. 30 minut. Pokrój arbuza w plastry i trójkąty i grilluj bezpośrednio na ruszcie z obu stron, skrapiaj sosem Ponzu. Wyjmij łososia z marynaty, wytrzyj ręcznikiem papierowym i smaż na grillu skórką do dołu, aż będzie chrupiąca. Wtedy przewróć i grilluj jeszcze ok. 2-3 minuty. Podawaj z grillowanym arbuzem i grillowanymi warzywami. 

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.