

Cytrusowy łosoś z grillowanym arbuzem
Składniki
Grilled vegetables:
Grilled watermelon:
Przygotowanie
Krok 1
Zetrzyj skórkę z pomarańczy. Przekrój pomarańczę na pół, wyciśnij sok do miski, dodaj sos sojowy, sos Ponzu i dobrze wymieszaj. Oczyść łososia, pokrój w kawałki ok. 200 g, włóż do miski z marynatą i odstaw do zamarynowania na ok. 30 minut. Pokrój arbuza w plastry i trójkąty i grilluj bezpośrednio na ruszcie z obu stron, skrapiaj sosem Ponzu. Wyjmij łososia z marynaty, wytrzyj ręcznikiem papierowym i smaż na grillu skórką do dołu, aż będzie chrupiąca. Wtedy przewróć i grilluj jeszcze ok. 2-3 minuty. Podawaj z grillowanym arbuzem i grillowanymi warzywami.
Krok 2
Prepare the dressing for vegetables: mix Ponzu with olive oil, oregano and pepper. Half cherry tomatoes, slice zucchini and onion and put them on a grilling tray along with mushrooms. Sprinkle all with dressing and grill on both sides for few minutes. Grill watermelon slices directly on the grid and sprinkle with Ponzu sauce.
Krok 3
Take salmon out of marinade and wipe dry with kitchen paper. Place on grill (skin down) and grill until crispy, then turn and grill on the other side for 2-3 minutes. Serve with grilled vegetables and watermelon.
ID przepisu: 217
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej