

Gulasz kimchi z mlekiem sojowym
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Pokrój wieprzowinę na małe kawałki.
Krok 2
Umyj kapustę pekińską, pokrój dolne części liści na paski szerokości ok. 2 cm, a górną część na paski szerokości ok. 4–5 cm.
Krok 3
Umyj kapustę pak choi, pokrój dolne części liści na 4 równe kawałki, a górną część na kawałki długości ok. 5 cm.
Krok 4
Przygotuj grzyby.
Krok 5
Pokrój tofu w kostkę o boku ok. 3–4 cm.
Krok 6
Rozgrzej patelnię, dodaj olej sezamowy (lub olej roślinny) i usmaż mięso. Kiedy wieprzowina zmieni kolor, dodaj kapustę pekińską, kapustę pak choi i grzyby, całość podsmaż.
Krok 7
- Dolej 200 ml wody, sake i sos z chili do kimchi Kikkoman, gotuj.
Krok 8
Dodaj tofu i gotuj na średnim ogniu. Dodaj mleko sojowe i pastę gochujang (lub miso), nie doprowadzaj do wrzenia.
Krok 9
Pokrój dymkę w krążki, umyj, dodaj i podawaj.
Wskazówka
Podawaj z makaronem udon lub ramen, według upodobań
ID przepisu: 1022
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej