

Pikantne żeberka w marynacie jabłkowo-sojowej
Aromatyczne, rozpływające się w ustach żeberka to must have każdej imprezy BBQ. Wrzuć na ruszt wieprzowinę albo drób w słodkiej marynacie jabłkowo-sojowej z dodatkiem przypraw.
Przygotowanie
Krok 1
Sos sojowy i sok przelej do rondelka. Dodaj przyprawy oraz cukier. Całość zagotuj. Dodaj starty imbir oraz czosnek. Odstaw do wystudzenia.
Krok 2
Żeberka oczyść z błon. Posmaruj dokładnie marynatą i odstaw do zamarynowania na 1 godz.
Krok 3
Żeberka piecz na średnio rozgrzanym ruszcie po ok. 10-15 min. z obu stron, smarując od czasu do czasu resztą marynaty. Zawiń żeberka w folię aluminiową i piecz przez kolejne 30-40 min., aż staną się miękkie.
ID przepisu: 1110
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej







![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)











