

Pikantne żeberka w marynacie jabłkowo-sojowej
Aromatyczne, rozpływające się w ustach żeberka to must have każdej imprezy BBQ. Wrzuć na ruszt wieprzowinę albo drób w słodkiej marynacie jabłkowo-sojowej z dodatkiem przypraw.
Przygotowanie
Krok 1
Sos sojowy i sok przelej do rondelka. Dodaj przyprawy oraz cukier. Całość zagotuj. Dodaj starty imbir oraz czosnek. Odstaw do wystudzenia.
Krok 2
Żeberka oczyść z błon. Posmaruj dokładnie marynatą i odstaw do zamarynowania na 1 godz.
Krok 3
Żeberka piecz na średnio rozgrzanym ruszcie po ok. 10-15 min. z obu stron, smarując od czasu do czasu resztą marynaty. Zawiń żeberka w folię aluminiową i piecz przez kolejne 30-40 min., aż staną się miękkie.
ID przepisu: 1110
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej