[Translate to Polnisch:]
[Translate to Polnisch:]

Bazyliowe pierożki z kaszki manny

Czas ogółem15 min
10 minCzas przygotowania
5 minCzas gotowania

Rozkoszuj się kwintesencją smaku Włoch dzięki tym szybkim w przygotowaniu, puszystym pierożkom z kaszki manny z nadzieniem bazyliowym.

Składniki

2 porcj(e/i)
250 g
półtłustego twarogu
145 g
kaszki manny
1 pęczek
bazylii
 ½ łyżeczka
pieprzu
2 łyżki
miodu
1 
sałata rzymska
2 łyżki
pestek słonecznika
Wartości odżywcze (na porcję)2330 kJ / 557 kcal
9,5 gTłuszcz
34,8 gBiałko
80 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

250 g półtłustego twarogu – 145 g kaszki manny – 1 pęczek bazylii –  ½ łyżeczka pieprzu

Bazylię drobno posiekaj. Wymieszaj z twarogiem, pieprzem i kaszką manną. Zagnieć na zwarte ciasto.

Krok 2

Z ciasta uformuj bułki i pokrój je w prostokątne pierożki o podobnej wielkości. Przełóż je do wrzącej wody i gotuj przez 2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

Krok 3

2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman2 łyżki miodu – 1  sałata rzymska – 2 łyżki pestek słonecznika

Miód wymieszaj z Sosem sojowym Kikkoman i podgrzej na patelni. Usmaż ugotowane pierożki w powstałej glazurze. Podawaj z sałatą i pestkami słonecznika.

ID przepisu: 1348

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

250 g półtłustego twarogu – 145 g kaszki manny – 1 pęczek bazylii – ½ łyżeczka pieprzu

Bazylię drobno posiekaj. Wymieszaj z twarogiem, pieprzem i kaszką manną. Zagnieć na zwarte ciasto.

Z ciasta uformuj bułki i pokrój je w prostokątne pierożki o podobnej wielkości. Przełóż je do wrzącej wody i gotuj przez 2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.

2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman2 łyżki miodu – 1 sałata rzymska – 2 łyżki pestek słonecznika

Miód wymieszaj z Sosem sojowym Kikkoman i podgrzej na patelni. Usmaż ugotowane pierożki w powstałej glazurze. Podawaj z sałatą i pestkami słonecznika.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.

Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.