![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/d/e/csm_1348-recipe-Basil-semolina-dumplings_Mobile_08dcef10b5.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/f/c/csm_1348-recipe-Basil-semolina-dumplings_Desktop_2cf407b75d.webp)
Bazyliowe pierożki z kaszki manny
Rozkoszuj się kwintesencją smaku Włoch dzięki tym szybkim w przygotowaniu, puszystym pierożkom z kaszki manny z nadzieniem bazyliowym.
Przygotowanie
Krok 1

250 g półtłustego twarogu – 145 g kaszki manny – 1 pęczek bazylii – ½ łyżeczka pieprzu
Bazylię drobno posiekaj. Wymieszaj z twarogiem, pieprzem i kaszką manną. Zagnieć na zwarte ciasto.
Krok 2

Z ciasta uformuj bułki i pokrój je w prostokątne pierożki o podobnej wielkości. Przełóż je do wrzącej wody i gotuj przez 2 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
Krok 3

2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman – 2 łyżki miodu – 1 sałata rzymska – 2 łyżki pestek słonecznika
Miód wymieszaj z Sosem sojowym Kikkoman i podgrzej na patelni. Usmaż ugotowane pierożki w powstałej glazurze. Podawaj z sałatą i pestkami słonecznika.
ID przepisu: 1348
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej