

Kotleciki jajeczno – ziemniaczane podane z wędzonym łososiem
Czas ogółem
60 min
60 min
Czas przygotowania
Nietypowe połączenie jajek, ziemniaków i wędzonego łososia. Świeży ogórek oraz kiełki sprawiają, że danie staje się pysznie wiosenne.
Wartości odżywcze (na porcję)
1911 kJ
/
456 kcal
18,5 g
Tłuszcz
28,7 g
Białko
176 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki ugotować, wystudzić.
Krok 2
Ugotowane jajka oraz ziemniaki zetrzeć na tarce (na grubych oczkach). Dodać Ponzu i surowe jajko, mąkę. Dokładnie wymieszać. Formować kuleczki, delikatnie spłaszczyć. Opcjonalnie: obtoczyć w bułce tartej.
Krok 3
Smażyć na rozgrzanej patelni, na oliwie z obu stron.
Krok 4
Podawać w towarzystwie plastrów wędzonego łososia, ogórka, posypane kiełkami.
ID przepisu: 967
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej