

Kotleciki jajeczno – ziemniaczane podane z wędzonym łososiem
Czas ogółem60 min
60 minCzas przygotowania
Nietypowe połączenie jajek, ziemniaków i wędzonego łososia. Świeży ogórek oraz kiełki sprawiają, że danie staje się pysznie wiosenne.
Wartości odżywcze (na porcję)1911 kJ / 456 kcal
18,5 gTłuszcz
28,7 gBiałko
176 gWęglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki ugotować, wystudzić.
Krok 2
Ugotowane jajka oraz ziemniaki zetrzeć na tarce (na grubych oczkach). Dodać Ponzu i surowe jajko, mąkę. Dokładnie wymieszać. Formować kuleczki, delikatnie spłaszczyć. Opcjonalnie: obtoczyć w bułce tartej.
Krok 3
Smażyć na rozgrzanej patelni, na oliwie z obu stron.
Krok 4
Podawać w towarzystwie plastrów wędzonego łososia, ogórka, posypane kiełkami.
ID przepisu: 967
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej