Grzybowy strogonow z sosem sojowym
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Podgrzej olej na szerokiej patelni o wysokich brzegach i smaż cebulę przez pięć minut, aż zmięknie.
Krok 2
Zwiększ ogień i dodaj grzyby. Smaż przez 10 minut ciągle mieszając, aż staną się brązowo-złote.
Krok 3
Dodaj czosnek, tymianek, paprykę i pieprz cayenne i smaż przez 2 minuty. Następnie dodaj wywar i duś przez 10 minut. Dodaj kwaśną śmietanę, musztardę i sos sojowy i duś przez kolejne 10 minut.
Krok 4
Podczas gdy grzyby będą się dusić, ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Odsącz i utrzymuj w cieple.
Krok 5
Tuż przed podaniem zmieszaj grzyby z pietruszką, zachowując trochę do dekoracji. Podawaj z dzikim ryżem i łódeczkami z cytryn, z przybraniem z pietruszki.
ID przepisu: 318
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej