

Autentyczny japoński ramen z sosem sojowym
W Japonii najpopularniejszymi dodatkami do ramenu są ajitama (jajka na twardo marynowane w słodkim Sos sojowy Kikkoman) i chashu (plastry duszonej wieprzowiny). Z Baza do zupy ramen Kikkoman to tradycyjne japońskie danie może zagościć również na twoim stole!
Składniki
Na zupę ramen:
A - jajka marynowane w sosie sojowym
B - marynowana wieprzowina
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj jajka marynowane w Sos sojowy Kikkoman. Zagotuj składniki (A) - oprócz jaj - i zdejmij z ognia. Zanurz obrane jajka na twardo i marynuj przez 3 godziny.
Krok 2
Przygotuj marynowaną wieprzowinę. Gotuj wieprzowinę przez 30 minut. Zmieszaj resztę składników (B). Umieść razem z ugotowaną wieprzowiną w szybkowarze i duś przez 20 minut.
Krok 3
Kapustę i kiełki fasoli gotuj przez 3-5 minut.
Krok 4
Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 5
Zagotuj ok. 540 ml wody i wymieszaj z 60 ml Baza do zupy ramen Kikkoman.
Krok 6
Zupę przelej do 2 misek. Makaron odcedź i dodaj do zupy.
Krok 7
Jajka przekrój na połowy. Pokrój wieprzowinę.
Krok 8
Do zupy dodaj jajka, pokrojoną wieprzowinę, kapustę, kiełki fasoli i kukurydzę. Posyp smażoną cebulką.
ID przepisu: 1101
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej