

Ramen z wędzonym łososiem, batatami i bakłażanem
Czas ogółem
30 min
10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
Zdrowy, aromatyczny i po prostu pyszny - ramen z wędzonym łososiem to doskonały pomysł na sycący obiad w azjatyckim stylu.
Wartości odżywcze (na porcję)
1957 kJ
/
468 kcal
13 g
Tłuszcz
20,8 g
Białko
67,4 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Obrane bataty i bakłażana pokrój w kostkę. Smaż na rozgrzanym oleju sezamowym przez 5-10 minut. Dopraw naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
Zagotuj ok. 540 ml wody i wymieszaj z bazą do zupy ramen Kikkoman. Przelej do 2 misek. Dodaj ugotowany makaron.
Krok 3
Bataty i bakłażana ułóż na wierzchu. Udekoruj wędzonym łososiem, pietruszką i krążkami dymki. Podawaj.
ID przepisu: 1106
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej