

Ramen z wędzonym łososiem, batatami i bakłażanem
Czas ogółem30 min
10 minCzas przygotowania
20 minCzas gotowania
Zdrowy, aromatyczny i po prostu pyszny - ramen z wędzonym łososiem to doskonały pomysł na sycący obiad w azjatyckim stylu.
Wartości odżywcze (na porcję)1957 kJ / 468 kcal
13 gTłuszcz
20,8 gBiałko
67,4 gWęglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Obrane bataty i bakłażana pokrój w kostkę. Smaż na rozgrzanym oleju sezamowym przez 5-10 minut. Dopraw naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Krok 2
Zagotuj ok. 540 ml wody i wymieszaj z bazą do zupy ramen Kikkoman. Przelej do 2 misek. Dodaj ugotowany makaron.
Krok 3
Bataty i bakłażana ułóż na wierzchu. Udekoruj wędzonym łososiem, pietruszką i krążkami dymki. Podawaj.
ID przepisu: 1106
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej