Ramen z wędzonym łososiem, batatami i bakłażanem

Czas ogółem 30 min
10 min Czas przygotowania
20 min Czas gotowania

Zdrowy, aromatyczny i po prostu pyszny - ramen z wędzonym łososiem to doskonały pomysł na sycący obiad w azjatyckim stylu.

Składniki

2 porcj(e/i)
250 g
batatów (lub 200 g pulpy z dyni)
150 g
bakłażana
100 g
makaronu ramen (lub makaronu wstążek)
540 ml
wody
100 g
wędzonego łososia
2 łyżki
posiekanej natki pietruszki
2 ½ 
dymki
Wartości odżywcze (na porcję) 1957 kJ  /  468 kcal
13 g Tłuszcz
20,8 g Białko
67,4 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Obrane bataty i bakłażana pokrój w kostkę. Smaż na rozgrzanym oleju sezamowym przez 5-10 minut. Dopraw naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Zagotuj ok. 540 ml wody i wymieszaj z bazą do zupy ramen Kikkoman. Przelej do 2 misek. Dodaj ugotowany makaron.

Krok 3

Bataty i bakłażana ułóż na wierzchu. Udekoruj wędzonym łososiem, pietruszką i krążkami dymki. Podawaj.

ID przepisu: 1106

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Obrane bataty i bakłażana pokrój w kostkę. Smaż na rozgrzanym oleju sezamowym przez 5-10 minut. Dopraw naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Zagotuj ok. 540 ml wody i wymieszaj z bazą do zupy ramen Kikkoman. Przelej do 2 misek. Dodaj ugotowany makaron.

Bataty i bakłażana ułóż na wierzchu. Udekoruj wędzonym łososiem, pietruszką i krążkami dymki. Podawaj.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.