

Wegetariański pasztet z suszonymi pomidorami
Przygotowanie
Krok 1
Kaszę płuczemy i sparzamy wrzątkiem. Obie soczewice dokładnie płuczemy.
Krok 2
Kaszę i soczewicę czerwoną przekładamy do jednego garnka, a następnie zalewamy podwójną ilością wody i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy 15 minut, aż woda się wchłonie. Zieloną soczewicę zalewamy 3 szklankami wody i na małym ogniu gotujemy do miękkości przez 40 minut.
Krok 3
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Krok 4
Ugotowane soczewice i kaszę miksujemy z suszonymi pomidorami oraz sosem sojowym, przekładamy do keksówki i pieczemy 50 minut w 180 stopniach.
Krok 5
Po wystudzeniu przechowujemy w lodówce. Podajemy z pieczywem i chrzanem.
ID przepisu: 972
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej