Kasza kuskus z cytrusowymi pieczarkami i granatem

Czas ogółem 20 min

Składniki

4 porcj(e/i)
200 g
kaszy kuskus
500 g
pieczarek
1 łyżka
masła klarowanego
1 
granatu
4 
gałązki świeżej mięty
Sok z limonki (z 1 sztuki)
Skórka starta z całej limonki
Wartości odżywcze (na porcję) 1186 kJ  /  283 kcal

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki obrać, przekroić na pół, skropić sokiem z limonki, cytrynowym sosem sojowym Ponzu, dodać skórkę z limonki i wymieszać.

Krok 2

Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć pieczarki na rumiany kolor.

Krok 3

Kuskus przełożyć do miski, zalać szklanką wrzątku, przykryć i odstawić na 5 minut. Po tym czasie przemieszać widelcem. Gotowy wymieszać z pestkami granatu i posiekaną miętą.

Krok 4

Podawać z pieczarkami na ciepło.

ID przepisu: 879

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Pieczarki obrać, przekroić na pół, skropić sokiem z limonki, cytrynowym sosem sojowym Ponzu, dodać skórkę z limonki i wymieszać.

Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć pieczarki na rumiany kolor.

Kuskus przełożyć do miski, zalać szklanką wrzątku, przykryć i odstawić na 5 minut. Po tym czasie przemieszać widelcem. Gotowy wymieszać z pestkami granatu i posiekaną miętą.

Podawać z pieczarkami na ciepło.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.