Rolada mięsna

Czas ogółem 100 min
100 min Czas przygotowania

Połączenie kurczaka z boczkiem i wiosennym akcentem szpinaku. Całość wzbogacona jest jajkami, które po rozkrojeniu rolady zapewniają świetny efekt wizualny.

Składniki

8 porcj(e/i)
740 g
fileta z piersi kurczaka
0,25 łyżeczka
czosnku granulowanego
0,25 łyżeczka
papryki słodkiej
4 
jajka
50 g
świeżego szpinaku
120 g
boczku wędzonego w plastrach
Wartości odżywcze (na porcję) 7536 kJ  /  1800 kcal
100 g Tłuszcz
237 g Białko
5,7 g Węglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Filety z kurczaka pokroić wzdłuż, przełożyć do szklanej miski, dodać Naturalnie warzony sos sojowy, czosnek granulowany, paprykę i delikatnie wymieszać. Wstawić do lodówki na min. 1 godzinę.

Krok 2

W międzyczasie jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu wystudzić i obrać ze skorupki.

Krok 3

W międzyczasie jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu wystudzić i obrać ze skorupki.

Krok 4

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30-40 minut (do zarumienienia).

ID przepisu: 975

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Filety z kurczaka pokroić wzdłuż, przełożyć do szklanej miski, dodać Naturalnie warzony sos sojowy, czosnek granulowany, paprykę i delikatnie wymieszać. Wstawić do lodówki na min. 1 godzinę.

W międzyczasie jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu wystudzić i obrać ze skorupki.

W międzyczasie jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu wystudzić i obrać ze skorupki.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30-40 minut (do zarumienienia).

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.