

Łosoś w słodko – słonej marynacie i panierce z płatków migdałowych
Czas ogółem
90 min
90 min
Czas przygotowania
Przygotowanie
Krok 1
W misce połączyć ze sobą sok z limonki, sos sojowy oraz miód. Dokładnie wymieszać. Do marynaty dodać filety z łososia. Wstawić do lodówki na ok. 1-2 godziny.
Krok 2
W tym czasie przygotować 3 głębokie talerze na panierkę. Pierwszy wypełnić mąką, kolejny roztrzepanym jajkiem, ostatni delikatnie pokruszonymi płatkami migdałów.
Krok 3
Zamarynowanie filety obtoczyć w mące, następnie w jajku i w płatkach migdałowych. Smażyć na rozgrzanej patelni, na oliwie z obu stron.
ID przepisu: 933
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej