

Łosoś w słodko – słonej marynacie i panierce z płatków migdałowych
Czas ogółem
1 godz. 30 min
1 godz. 30 min Czas przygotowania
Przygotowanie
Krok 1
W misce połączyć ze sobą sok z limonki, sos sojowy oraz miód. Dokładnie wymieszać. Do marynaty dodać filety z łososia. Wstawić do lodówki na ok. 1-2 godziny.
Krok 2
W tym czasie przygotować 3 głębokie talerze na panierkę. Pierwszy wypełnić mąką, kolejny roztrzepanym jajkiem, ostatni delikatnie pokruszonymi płatkami migdałów.
Krok 3
Zamarynowanie filety obtoczyć w mące, następnie w jajku i w płatkach migdałowych. Smażyć na rozgrzanej patelni, na oliwie z obu stron.
ID przepisu: 933
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej







![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)











