Łosoś w słodko – słonej marynacie i panierce z płatków migdałowych

Czas ogółem 90 min
90 min Czas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
4 
filety z łososia (700 g)
4 łyżeczki
soku z limonki
4 łyżeczki
miodu

Panierka

1 
jajko
mąka pszenna
80 g
płatków migdałowych

Additionally

oliwa do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

W misce połączyć ze sobą sok z limonki, sos sojowy oraz miód. Dokładnie wymieszać. Do marynaty dodać filety z łososia. Wstawić do lodówki na ok. 1-2 godziny.

Krok 2

W tym czasie przygotować 3 głębokie talerze na panierkę. Pierwszy wypełnić mąką, kolejny roztrzepanym jajkiem, ostatni delikatnie pokruszonymi płatkami migdałów.

Krok 3

Zamarynowanie filety obtoczyć w mące, następnie w jajku i w płatkach migdałowych. Smażyć na rozgrzanej patelni, na oliwie z obu stron.

ID przepisu: 933

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

W misce połączyć ze sobą sok z limonki, sos sojowy oraz miód. Dokładnie wymieszać. Do marynaty dodać filety z łososia. Wstawić do lodówki na ok. 1-2 godziny.

W tym czasie przygotować 3 głębokie talerze na panierkę. Pierwszy wypełnić mąką, kolejny roztrzepanym jajkiem, ostatni delikatnie pokruszonymi płatkami migdałów.

Zamarynowanie filety obtoczyć w mące, następnie w jajku i w płatkach migdałowych. Smażyć na rozgrzanej patelni, na oliwie z obu stron.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.