Tagliatelle z ragù bianco
Przygotowanie
Krok 1
Tagliatelle: Mąkę wysyp na stolnicę, pośrodku wbij jajka i dodaj szczyptę soli. Zacznij mieszać widelcem, a potem rękami. Ugniataj przez około 10 minut, aż ciasto stanie się gładkie. Uformuj kulę i owiń ją folią spożywczą. Odstaw na 30 minut.
Krok 2
Używając wałka do ciasta lub maszynki do makaronu, rozwałkuj ciasto do średniej grubości i pokrój w paski. Zostaw na kilka minut na stolnicy oprószonej mąką.
Krok 3
Przybranie: Posiekaj selera, marchewkę i cebulę. Rozgrzej oliwę na patelni i podsmażaj warzywa na średnim ogniu przez kilka minut. Dodaj rozdrobnioną kiełbasę i mięso mielone. Podsmaż i dolej białe wino.
Krok 4
Dodaj pieprz i gotuj dalej, dolewając wodę lub bulion. Gotuj pod przykryciem przez około 30 minut. Jeśli to konieczne, dodaj więcej wody. Kiedy sos będzie prawie gotowy, dodaj sos sojowy.
Krok 5
Ugotuj tagliatelle w dużej patelni z osoloną wodą. Czas gotowania będzie różny w zależności od grubości makaronu. Odcedź i podawaj z ragù.
ID przepisu: 312
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej