Steki marynowane z Ponzu

Czas ogółem 20 min

Składniki

2 porcj(e/i)
2 
steki wołowe po 175 g każdy
1 łyżka
oliwy z oliwek

Grillowane ziemniaki:

1 kg
słodkie ziemniaki
60 g
masło

Przygotowanie

Wymieszaj w shakerze lub słoiku cytrusowy sos sojowy Ponzu z oliwą z oliwek. Zalej steki marynatą i marynuj przez ok. 2 godziny. Grilluj na silnym ogniu do wybranego stopnia (3 minuty średnio wypieczony, 5 minut dobrze wypieczony). Podawaj z grillowanymi batatami i wybraną sałatką.

ID przepisu: 159

Przepis w PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Wymieszaj w shakerze lub słoiku cytrusowy sos sojowy Ponzu z oliwą z oliwek. Zalej steki marynatą i marynuj przez ok. 2 godziny. Grilluj na silnym ogniu do wybranego stopnia (3 minuty średnio wypieczony, 5 minut dobrze wypieczony). Podawaj z grillowanymi batatami i wybraną sałatką.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01

Nie obchodź się smakiem!

Zapisz się na regularną porcję pysznych inspiracji!
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nic kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.