

Karmelizowany kurczak
Czas ogółem
35 min
35 min
Czas przygotowania
Wartości odżywcze (na porcję)
1822 kJ
/
435 kcal
8,6 g
Tłuszcz
31,3 g
Białko
55,9 g
Węglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Osusz kurczaka, pokrój na nieduże kawałki i posyp skrobią. Podgrzej olej na patelni. Smaż kurczaka, aż będzie brązowy ze wszystkich stron, potem ostrożnie usuń nadmiar oleju z patelni za pomocą ręcznika papierowego.
Krok 2
Dodaj Sos do ryżu (Sucrée) i poczekaj aż kurczak pokryje się glazurą.
Krok 3
Umyj pory i szczypiorek. Pokrój pory w cienkie plasterki, a szczypiorek drobno posiekaj.
Krok 4
Nałóż na talerze ryż z kurczakiem, polej sosem, posyp porem i szczypiorkiem oraz papryką i nitkami chili.
ID przepisu: 121
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej