

Karmelizowany kurczak
Czas ogółem
35 min
35 min Czas przygotowania
Wartości odżywcze (na porcję)1.822 kJ / 435 kcal
8,6 gTłuszcz
31,3 gBiałko
55,9 gWęglowodany
Przygotowanie
Krok 1
Osusz kurczaka, pokrój na nieduże kawałki i posyp skrobią. Podgrzej olej na patelni. Smaż kurczaka, aż będzie brązowy ze wszystkich stron, potem ostrożnie usuń nadmiar oleju z patelni za pomocą ręcznika papierowego.
Krok 2
Dodaj Sos do ryżu (Sucrée) i poczekaj aż kurczak pokryje się glazurą.
Krok 3
Umyj pory i szczypiorek. Pokrój pory w cienkie plasterki, a szczypiorek drobno posiekaj.
Krok 4
Nałóż na talerze ryż z kurczakiem, polej sosem, posyp porem i szczypiorkiem oraz papryką i nitkami chili.
ID przepisu: 121
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej







![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Polnisch:] [Translate to Polnisch:]](https://www.kikkoman.pl/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)











