Karmelizowany kurczak
Karmelizowany kurczak

Karmelizowany kurczak

Czas ogółem35 min
35 minCzas przygotowania

Składniki

4 porcj(e/i)
600 g
filetów z piersi z kurczaka
3 ½ łyżki
skrobi ziemniaczanej
3 łyżki
oleju roślinnego
40 g
pora
 ½ pęczek
szczypiorku
480 g
ugotowanego ryżu basmati
1 szczypta
mielonej papryki
Nitki chili
Wartości odżywcze (na porcję)1822 kJ / 435 kcal
8,6 gTłuszcz
31,3 gBiałko
55,9 gWęglowodany

Przygotowanie

Krok 1

Osusz kurczaka, pokrój na nieduże kawałki i posyp skrobią. Podgrzej olej na patelni. Smaż kurczaka, aż będzie brązowy ze wszystkich stron, potem ostrożnie usuń nadmiar oleju z patelni za pomocą ręcznika papierowego.

Krok 2

Dodaj Sos do ryżu (Sucrée) i poczekaj aż kurczak pokryje się glazurą.

Krok 3

Umyj pory i szczypiorek. Pokrój pory w cienkie plasterki, a szczypiorek drobno posiekaj.

Krok 4

Nałóż na talerze ryż z kurczakiem, polej sosem, posyp porem i szczypiorkiem oraz papryką i nitkami chili.

ID przepisu: 121

Przepis w PDF

Pobierz PDF

Dziękujemy za opinię!

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

Osusz kurczaka, pokrój na nieduże kawałki i posyp skrobią. Podgrzej olej na patelni. Smaż kurczaka, aż będzie brązowy ze wszystkich stron, potem ostrożnie usuń nadmiar oleju z patelni za pomocą ręcznika papierowego.

Dodaj Sos do ryżu (Sucrée) i poczekaj aż kurczak pokryje się glazurą.

Umyj pory i szczypiorek. Pokrój pory w cienkie plasterki, a szczypiorek drobno posiekaj.

Nałóż na talerze ryż z kurczakiem, polej sosem, posyp porem i szczypiorkiem oraz papryką i nitkami chili.

Podoba ci się ten przepis? Oceń go!

Dziękujemy za opinię!

Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!

01
02
03
04

Bądź zawsze na bieżąco!

Ekscytujące wiadomości, pyszne przepisy i ekstra konkursy.
Nie wszystkie wymagane pola zostały wypełnione.

Chcę otrzymywać informacje o produktach, nowościach i promocjach na swój adres e-mail. To nic nie kosztuje, a wypisać się możesz w każdej chwili.