Kurczak w chrupiących orzechach ziemnych zawinięty w liście Nori
Czas ogółem55 min
30 minCzas przygotowania
25 minCzas gotowania
Przygotowanie
Oczyszczone filety z kurczaka umieścić w sosie marynacie Teriyaki Kikkoman na minimum 30 minut. Obtoczyć filety w posiekanych orzeszkach arachidowych. Płatki Nori podzielić na pół i owinąć dookoła każdej części kurczaka. Rozgrzać olej i smażyć na średnim ogniu, na takiej ilości tłuszczu aby sięgał około 1/3 wysokości filetów, przez około 6-7 minut z każdej strony. Pokroić kurczaka w plastry, serwować z mieszanką sałat i przypieczonym ciepłym chlebem.
ID przepisu: 551
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej