Azjatyckie skrzydełka z kalafiora
Składniki
Na skrzydełka z kalafiora
Oraz
Przygotowanie
Krok 1
Podziel kalafior na różyczki i umyj. Zmieszaj mąkę z około 150 ml wody i sosem sojowym. Zanurz różyczki w mieszance i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w rozgrzanym piekarniku w 225℃ przez około 15 minut.
Krok 2
Obierz i wyciśnij czosnek. Zmieszaj z keczupem, sosem tamari, syropem, imbirem, olejem i sokiem z limonki. Wymieszaj gorące skrzydełka kalafiora z marynatą i włóż z powrotem do piekarnika na kolejne 5-10 minut.
Krok 3
Oczyść i umyj dymki, a następnie pokrój je w drobne pierścienie. Zagotuj mleko kokosowe i masło orzechowe, a następnie dopraw sokiem z limonki, sosem sojowym i chili w proszku. Podawaj skrzydełka kalafiora ze szczypiorkiem, sezamem i kolendrą z sosem kokosowym z boku.
ID przepisu: 56
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej