

Łazanki z cytryną i cukinią
Rozkosznie orzeźwiające łazanki z cukinią i cytryną - lekkie, pikantne i perfekcyjne na szybki, zdrowy lunch.
Przygotowanie
Krok 1

150 g łazanek – 1 średnia cukinia
Makaron ugotuj al dente. Cukinię pokrój w kostkę.
Krok 2

1 łyżka oliwy z oliwek – 2 łyżki soku z cytryny – ½ cytryny (skórka) – 1 łyżeczka pieprzu – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman
Podsmaż cukinię na oliwie z oliwek. Dopraw sokiem i skórką z cytryny, pieprzem i Sosem sojowym Kikkoman.
Krok 3

2 łyżki suszonych płatków drożdżowych – bazylia do przybrania
Wymieszaj cukinię z ugotowanym makaronem. Posyp płatkami suszonych drożdży i udekoruj bazylią.
Wskazówka:
Płatki drożdżowe możesz zastąpić dowolnym twardym serem, najlepiej parmezanem lub pecorino.
ID przepisu: 1351
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej