

Smażona kapusta garam masala z tuńczykiem
Rozpływająca się w ustach kapusta stir-fry w indyjskim stylu, doprawiona sosem sojowym, kminem, curry i garam masala. Udaj się w zmysłową, kulinarną podróż z tym pożywnym daniem pełnym antyoksydantów, witamin i minerałów!
Przygotowanie
Krok 1

200 g kapusty – 1 ziemniak – 1 ząbek czosnku – 2 łyżki oliwy z oliwek
Kapustę i ziemniaki pokrój w kostkę o wymiarach 1 x 1 cm. Posiekaj czosnek. Wrzuć czosnek i oliwę na patelnię i włącz ogień.
Krok 2

1 łyżeczka kminu – 1 puszka tuńczyka (80 g) – 2 łyżki wody – 2 łyżeczki proszku curry – 2 łyżeczki garam masala – 2 łyżki Naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman
Kiedy czosnek zacznie wydzielać aromat, na patelnię dodaj kmin, ziemniaki, kapustę i tuńczyka. Następnie wlej wodę. Przykryj i gotuj, aż ziemniaki będą gotowe (około 3 minuty).
Zdejmij pokrywkę, dodaj curry, garam masala i Sos sojowy Kikkoman. Gotuj, aż składniki się połączą. Podawaj na talerzach.
Wskazówka:
To danie możesz jeść z ryżem lub naan (indyjskie chlebki).
W wersji wegetariańskiej zastąp tuńczyka pokrojonym w kostkę tofu.
ID przepisu: 1379
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej