Placek z pieczarkami i szałwią
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Na dużej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu. Dodaj pieczarki i cebulę. Smaż przez około 10 minut, aż woda odparuje. Dodaj czosnek, kasztany, szpinak, sos sojowy, szałwię i pieprz. Smaż do suchości przez kolejne 4 minuty, często mieszając.
Krok 2
Odstaw do ostygnięcia. Następnie zawiń w folię spożywczą w kształt wałka. Wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę.
Krok 3
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wyłóż blachę do pieczenia papierem.
Krok 4
Rozwiń ciasto francuskie. Odwiń nadzienie z folii spożywczej. Ułóż farsz na cieście i posmaruj brzegi wodą za pomocą pędzla. Zawiń ciasto wokół nadzienia. Wytnij nadmiar ciasta i dociśnij na brzegach, aby się skleiło.
Krok 5
Ciasto ułóż na blasze brzegami do dołu. Użyj ostrego noża, aby naciąć wierzch ciasta.
Krok 6
Posmaruj mlekiem za pomocą pędzla. Wstaw do piekarnika i piecz przez 30 minut lub do momentu, kiedy ciasto się zarumieni.
ID przepisu: 445
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej