

Tatar z łososia z dipem z białej rzodkwi
Przygotowanie
Krok 1
Łososia osuszyć i delikatnie posolić. Czosnek obrać, pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć na chrupko w 1 łyżeczce rozgrzanej oliwy. Rzodkiew obrać, umyć, zetrzeć na drobnej tarce i wymieszać z sosem Ponzu. Dymkę umyć, oczyścić i drobno posiekać.
Krok 2
Łososia podsmażyć z każdej strony ok. 30 sekund na rozgrzanej oliwie, zdjąć z patelni, odczekać, aż ryba nieco ostygnie, a następnie pokroić w cienkie plastry. Ułożyć plastry ryby na talerzu, udekorować chrupiącym czosnkiem, posypać chili i dymką. Danie serwować z dipem z rzodkwi i Ponzu w osobnej miseczce.
ID przepisu: 201
Przepis w PDF
Dziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej