

Makaron conchiglie z krewetkami i warzywami w kremowym sosie curry
Składniki
Przygotowanie
Krok 1
Oderwij listki bazylii, umyj i osusz. Przekrój paprykę na pół, usuń nasiona i umyj. Umyj kapustę i pokrój w 2-3 cm kostki. Wymieszaj z papryką. Umyj pomidory.
Krok 2
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Umyj krewetki i otrzep z wody. Rozgrzej oliwę, dodaj krewetki i warzywa. Podsmażaj przez 4-5 minut. Dopraw odrobiną soli i pieprzu. Zdejmij z ognia i trzymaj w cieple.
Krok 3
Na patelnię dodaj bulion, śmietankę, sos sojowy, musztardę oraz curry. Zagotuj i zmniejsz ogień.
Krok 4
Warzywa, krewetki i makaron wymieszaj z sosem. Wyłóż na talerze i udekoruj bazylią. Podawaj.
ID przepisu: 131
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej