Kotlet wieprzowy marynowany w sosie Ponzu
Przygotowanie
Krok 1
Kotlety wieprzowe doprawić solą i pieprzem, a następnie podsmażyć z obu stron na gorącej patelni, tak aby je przyrumienić, ale nie przesmażyć. Włożyć kotlety do formy do pieczenia, polać cytrusowym sosem sojowym Ponzu Kikkoman i na każdy kawałek mięsa położyć po 1 łyżeczce masła. Do formy włożyć małe ziemniaki i kawałki papryki. Zakryć formę folią lub pokrywką, wstawić do piekarnika i piec w temp. 120˚C przez ok. 2 godziny lub do momentu, aż mięso nabierze kruchości i miękkości.
Krok 2
Znajdujące się w formie kotlety z warzywami przybrać duszonymi brokułami i podać posypane sezamem.
ID przepisu: 142
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej