Skrzydełka w chili-karmelowej glazurze
Przygotowanie
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 220℃ z wiatrakiem lub ustaw pokrętło na 7 dla piekarnika gazowego. Rozłóż skrzydełka z kurczaka na płytkiej blasze do pieczenia i piecz przez 20 minut.
Krok 2
Zmieszaj pozostałe składniki. Po 20 minutach w piekarniku polej skrzydełka sosem tak, aby dobrze je pokrył. Piecz przez kolejne 15-20 minut. Mieszaj co 5 minut, aby zapobiec przypaleniu cukru i dokładnie pokryć skrzydełka. Przenieś do naczynia do serwowania. Zeskrob na skrzydełka glazurę pozostałą na blasze. Odstaw do ostygnięcia. Posyp chilli i skrop sokiem z cytryn.
ID przepisu: 146
Przepis w PDF
Pobierz PDFDziękujemy za opinię!
Podoba ci się ten przepis? Oceń go!
Kliknij w liczbę gwiazdek, jaką chcesz przyznać przepisowi - im więcej, tym lepiej!
Odkryj więcej